Utdanningsverdi av spill og sport

U

Sunt sinn finnes bare i en sunn kropp. I en svak kropp kan det ikke være et sunt og aktivt sinn. Og for en sunn kropp er fysisk trening et must. Uten fysisk trening vil kroppen vår bli svak, sløv og kjedelig. Målet med utdannelse er den allsidige utviklingen av en personlighet. Det har ikke råd til å neglisjere det fysiske aspektet ved en student. Utvikling av sinn og kropp er like viktig i enhver god utdannelse.

Ønsket om riktig fysisk trening i form av spill og sport utvikler mange psykiske problemer. Bare intellektuell oppnåelse er ikke nok. God helse og god kropp er også et must for å møte livets utfordringer. Derfor er spill og sport en integrert del av skoleopplæringen. Utdannelse vil forbli ufullstendig uten fysisk trening og trening. “Alt arbeid og ingen lek gjør Jack til en kjedelig gutt” er et kjent ordtak. Etter studier er noen barn med fysisk trening, spill og sport nødvendig. Oppfrisk kropp og sinn og gi rekreasjon. Et fotballspill eller vallyball i det fri er veldig forfriskende. Et slag hockey eller en kamp med badminton vil hjelpe en student til å gjenvinne sin tapte mentale og fysiske energi. Det blir større inntak av oksygen, bedre blodsirkulasjon og fordøyelse på grunn av disse. I det fri, der det spilles, er det frisk luft, åpenhet og tilstedeværelse av naturen. De har en veldig sunn innflytelse på spillerne. Løping, hopping, spark, svømming etc. gir kraftig trening til kroppens lemmer og organer. De gir oss fysisk form, mot, utholdenhet, samarbeid og lagånd. Spillerne er mer disiplinert og i form enn andre. Sport og spill sammen med utdannelse forbereder oss til å stå opp og møte livets utfordringer.

Spill og sport er en verdifull undervisningsform. De utvikler våre ferdigheter og evner maksimalt. De lærer disiplin, lydighet og samarbeid. Hvert spill har sine egne regler og forskrifter. De er bindende for spillerne. Alle spillere må følge dem. Det er straff for overtredelsen deres. Man kan aldri vinne en kamp uten å følge spillets lover. Han må forholde seg til dommen fra dommeren. Det lærer en spiller hvor viktige er lover. Det tydeliggjør hvor viktig det er å følge regler og forskrifter spill og sport hjelper oss med å produsere veldig disiplinerte borgere, ledere og profesjonelle. De lærer hvordan man samarbeider med hverandre og oppnår suksess. Det er en lekeplass eller gymsal hvor lagånd, samarbeid og utholdenhet kan læres best, spill lærer spillere å ignorere individuelle interesser av hensyn til større interesser for laget og samfunnet. Denne læren om offer er av stor sosial og nasjonal interesse. Spill lærer også fair play og tro på likeverd og rettferdighet. De gjør oss i stand til å ta nederlag og seier i en munter ånd.

Spill gir også et utløp for vår undertrykte energi. Det hjelper oss mye med å forbli fredelig og ikke-voldelig. Når energien vår blir undertrykt, blir vi irriterende, kortsiktige, voldelige hooliganisme og lovløshet. Spill gir oss også den beste bruken av fritiden.
Kjente spillere og idrettspersoner gir æren for seg selv og landet. De er berømte og populære og fungerer som landets kulturambassadører. De styrker internasjonale relasjoner. De utvikler og fremmer også patriotisme og nasjonal integrasjon. Men spill er et middel og ikke et mål i seg selv. De bør ikke praktiseres på bekostning av studier. Overflødig av alt er ille. De skal spilles og nytes bare i fritiden. De er virkelig velsignelse og velsignelse hvis de gjøres riktig og klokt.

India trenger gode og flotte spillere og idrettspersoner. De er i stor etterspørsel etter å delta på nasjonale og internasjonale arrangementer. Indias rekord i denne forbindelse har vært veldig dårlig. Guttene og jentene bør bli fanget i veldig ung alder og trent i forskjellige spill og idretter. Det bør ikke være noen skole uten en skikkelig lekeplass festet til den. Bare mental utdanning er ikke til nytte uten kroppsøving. De bør gå hånd i hånd som en integrert del av en utdanning. De utfyller hverandre.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta