Utdanningsbingo for lærere

U

De fleste lærere leter alltid etter utfordrende og engasjerende ting for elevene å gjøre i timene. Aktiviteter som oppmuntrer til deltakelse i klassediskusjoner, er alltid spesielt velkomne. Ideelt sett vil klasseromsaktiviteter også være morsomme – noe som er en grunn til at spill er populære – selv om vi selvfølgelig aldri må glemme at formålet bak alle disse aktivitetene er å oppmuntre og hjelpe læring.

Imidlertid er ikke det å være interessant og lærerikt i seg selv. En aktivitet må også passe for å kunne tilpasses ulike leksjonsplaner, ulike aldre av elever og selvfølgelig forskjellige skolefag. I dagens utdanningsmiljø må kostnadshensyn nødvendigvis spille en rolle: lærere er både ute av stand og villige til å bruke penger på dyre materialer som bare kan brukes sjelden, eller bare en gang.

En idé som er verdt å vurdere er bingo. Den grunnleggende ideen er å spille spillet ved hjelp av spesialforberedte bingokort som inneholder gjenstander relatert til emnet. For eksempel kan du i en kjemiklasse bruke navnene på elementer, forbindelser eller kjemiske prosesser. I en matematikkklasse kan du bruke matematiske problemer. I en geografi -klasse kan du bruke navnene på land, stater, provinser, byer, elver eller fjell. Og i en fremmedspråkstime kan du spille bingo ved å bruke ord i fransk, tysk eller spansk ordforråd som elevene lærer.

Det fine med bingo er at du kan tilpasse spillet til nesten alle fag eller aldersgrupper. I tillegg kan du spille spillet på en rekke forskjellige måter: du kan spille et “normalt” spill med læreren som innringer, du kan få læreren til å ringe ut “ledetråder” i stedet for elementene på kortene, du kan spørre elevene for å forklare elementene mens de sjekker dem fra bingokortene sine, eller du kan til og med ha klassediskusjoner under spillet etter at hvert element er kalt.

Bingo er også kompatibelt med kostnadsbegrensningene som dagens lærere må arbeide under: du kan bare skrive ut bingokortene fra datamaskinen din i stedet for å sende for dyre rekvisita. Det er to hovedmåter for å gjøre det: enten kan du laste ned ferdige gratis utdanningsbingoutskrivninger fra Internett (tilgjengelig på en rekke emner), eller du kan kjøpe rimelig programvare for utskrift av bingokort (som lar deg skrive ut bingokort på et hvilket som helst tema, når du vil). Hvis du også spiller bingo med jevne mellomrom, kan du til og med spare på utskriftskostnadene – bare skrive ut én gang på papir eller kort av god kvalitet, bruk skolens laminator på disse, og når du spiller i klassen, kan elevene sette tellere over rutene på bingokortene i stedet for å skrive på dem.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta