Private mot offentlige universiteter

P

Når du bestemmer deg for hvilken høyskole du skal gå på, har du kanskje kommet over private høyskoler og offentlige høyskoler. Mange visste ikke engang at det var private og offentlige høyskoler, eller hva som er forskjellen mellom dem. Vi vil se på de to forskjellige institusjonstypene, slik at du kan bestemme hvilken som er best for deg å delta.

Det første du må se på er hva en privat høyskole egentlig er. En privat høyskole eller universitet er en uavhengig skole som generelt er privatfinansiert og setter sine egne regler, retningslinjer og mål. Flertallet av tiden er private skoler også tilknyttet forskjellige religiøse kirkesamfunn eller er kjønnsspesifikke. Private institusjoner kan bare ha ett studieområde, som bare liberal arts eller humaniora, eller kan tilby et bredt spekter å studere.

På den annen side er offentlige høyskoler og universiteter normalt finansiert med offentlige midler som gjennom den nasjonale regjeringen eller statlige myndigheter. Offentlige institusjoner må også overholde et sett med regler, retningslinjer og mål som allerede er bestemt av staten eller regjeringen. Selvfølgelig er det ingen diskriminering for hvem som kan søke på offentlige skoler med mindre de ikke oppfyller de akademiske standardene som er satt av skolens opptakskontor. Disse institusjonene har generelt mer enn ett studieretning som liberal arts, strafferett og utdanning.

Når det gjelder klassestørrelser, kan det være en klar forskjell mellom offentlige og private høyskoler. Dette er generelt en personlig preferanse, men er noe du kanskje vil vurdere. Gjennomsnittlige mengder studenter som går på en privat høyskole er normalt bare tusenvis, alt fra 1000 til 5000 studenter om gangen. Dette gjør klassestørrelsene ganske små og gjør at de kan ha et mindre forhold mellom lærer og elev. Noen offentlige skoler kan ha minst 45 000 studenter på én gang. Avhengig av klassen har de større klassene normalt rundt 200 studenter til en professor ved en offentlig høyskole.

En annen ting som kan gjøre en stor forskjell når du bestemmer deg for hvilken type høyskole du skal gå på, er undervisning. Selvfølgelig har undervisningen mange variabler i tillegg til om det er en offentlig eller privat institusjon, men det er noen generelle antagelser som kan gjøres. Generelt vil private skoler koste mer enn offentlige skoler. Også for studenter som har tenkt å melde seg på en statsskole; de kan forvente at undervisningen deres blir nedsatt noen sammenlignet med de som melder seg ut av staten. Private høyskoler har vanligvis ikke denne typen rabatter, selv om du er i staten.

Det er fordeler og ulemper for hver type institusjon, men til syvende og sist kommer det ned på hva du vil betale, hva du vil lære og hvordan du vil lære. Hvis du gjør det bedre å ha mer praktisk erfaring eller å kunne forholde deg til instruktøren din, men du ikke har noe imot å bruke litt ekstra, kan det være lurt å melde deg på en privat høyskole. Kanskje du liker å ha mer studentinteraksjon og ikke har råd til å betale mer, da kan en offentlig høyskole være best for deg. Et annet alternativ som alle har er å gå på en online høyskole. Online høyskoler og studieprogrammer kan være svært rimelige, men kan fortsatt gi deg følelsen av små klasser med flere studentlærerinteraksjoner.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta