Oppmuntre konkurranseånden hos barn

O

Mens noen foreldre kanskje nekter å sette barna sine i konkurransesituasjoner, har det konsekvent blitt hevdet at konkurranse er bra for barn. Det er blant annet med på å bygge opp selvtillit, utholdenhet og selvtillit, og kan være flott for å øke barnets selvtillit. Konkurranse i tidlig alder kan også bidra til å forberede barna på den iboende konkurranseevnen i voksenlivet, både i deres profesjonelle og personlige forhold.

Derfor er det en god idé for foreldre å oppmuntre barna til konkurranseånden. Mens overdreven konkurranseevne selvfølgelig kan være dårlig for både barnet ditt og barna rundt dem, vil et sunt fokus på konkurranse hjelpe barna til å lære hva det er som gjør noen til en god konkurrent og gjøre dem i stand til å utvikle gode vaner som vil tjene dem godt i senere liv. Å oppmuntre til konkurranseånd handler like mye om å fremme fair play, ærlighet og integritet som det handler om å hjelpe dem til å vinne, og kan generelt bidra til å bygge et barns karakter.

Men hva er de beste måtene å oppmuntre til konkurranseevne, og er noen barn bare ikke egnet til tradisjonelle konkurranseaktiviteter? Å få barnet til å engasjere seg i sport er tydeligvis en av de mest effektive måtene å skape konkurranseånd på. Ikke bare holder det barnet ditt i form samtidig som det gir dem en mulighet til å få venner, det introduserer dem også for prinsippet om å strebe etter suksess og følelsen av prestasjoner som følger med å vinne.

Det som er bra med sport er at det er så mange forskjellige alternativer for barn, fra lagidretter som fotball eller rugby til mer individuelle sysler som svømming eller kampsport. Begge typer gir unike fordeler. Lagspill understreker viktigheten av teamarbeid, god kommunikasjon og arbeid for andre, mens individuelle aktiviteter hjelper barna til å utvikle selvkontroll, disiplin og fokus. Kampsport oppmuntrer også ofte til deltakelse uavhengig av evne og er et mer tilgjengelig alternativ for ikke-sporty barn.

Selvfølgelig vil noen barn gjøre opprør mot ideen om å drive med sport, og det kan være kontraproduktivt å tvinge dem til det. Heldigvis inneholder mange andre aktiviteter et konkurranseelement og kan enkelt integreres i hjemmelivet ditt. Brett- og kortspill, for eksempel, setter fokus på en kamp om vettet og kan bidra til å vise barna at suksess ikke bare er et tilfelle av å være raskere eller sterkere enn noen andre. Å introdusere dem for en aktivitet som sjakk er en spesielt god idé, siden det hjelper til å utvikle ferdigheter som tålmodighet og planlegging fremover, samt forbedre deres konkurransefortrinn.

Alt i alt kan sunn oppmuntring av konkurranseånden ha en positiv innvirkning på barnet ditt og vil hjelpe mange aspekter av deres utvikling. Selv om det kan ta litt arbeid å finne den perfekte aktiviteten for dem, er det så mange forskjellige alternativer der ute at noe er bundet til å passe personligheten deres. Og selvfølgelig, det beste du kan gjøre er å være et godt eksempel for barna dine ved å vise konkurranseånden i ditt eget liv og gjennom din egen oppførsel.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta