Offentlig tale – Kreative bilder på Old School -måten

O

Før høyttalere brukte PowerPoint, var det overhead -projektorer, bla -diagrammer, utdelinger og hvite tavler. Før det var det lysbildeprojektorer og filmprojektorer. Noen ganger brukte folk rekvisitter.

Før det var det tavler og før det, vel, det var bare høyttalere! Og tro det eller ei, høyttalere var effektive, selv uten bilder.

Det er ingen tvil om at bilder gir ytterligere fordeler med en presentasjon. I følge “Public Speaking: An Audience-Centered Approach” av Steven A. Beebe og Susan J. Beebe, presenterer hjelpemidler

“øke forståelsen”, “forbedre hukommelsen”, “hjelpe lytterne med å organisere ideer”, “hjelpe til med å få og vedlikeholde oppmerksomhet” og “hjelpe til med å illustrere en rekke hendelser eller prosedyrer.”

Les videre for tips om effektive og kreative visuelle hjelpemidler på den lavteknologiske, gammeldagse måten.

1. Før presentasjonen

Vend diagrammer

Skriv ut oversikten din på forhånd (med mindre du skriver ned kommentarer eller spørsmål fra publikum). La en eller to blanke sider stå mellom de forberedte sidene, hvis du vil legge til noe under presentasjonen. Dette forhindrer også at de følgende sidene dine blir vist.

Sørg for at teksten din er stor nok til at alle i rommet kan se – bokstaver skal være 2-3 “høye, avhengig av hvor stort rommet er. Teksten skal være i mørke farger, slik at publikum ikke trenger å anstrenge seg for å se

den. Bruk av en pute med et rutenett og perforeringer sikrer pent skriving og rive. Og dobbeltsjekk stavemåten før du legger bort bla-diagrammet!

Jeg liker å bruke det klissete flipover -papiret; det er som en gigantisk Post-it® lapp at jeg kan rive av og feste meg til veggen. Siden kan flyttes etter behov, og diagrammet kan stå for seg selv på en bordplate. Nei

behov for tape eller staffeli.

Se Garr Reynolds ‘ressursliste med tips om bla -diagram: http://www.presentationzen.com/presentationzen/2007/04/presentations_e.html

Utdelinger, del 1

Forbered bare det som er nødvendig for å referere hovedpunktene dine eller gi ytterligere ressurser, for eksempel en kopi av en magasinartikkel eller en liste over nettsteder eller bøker du kan bruke for videre forskning på emnet ditt.

Det kan være lurt å inkludere et enkelt markedsføringsdokument, for eksempel en brosjyre, men ikke gå for langt med markedsføringsmateriell – inkludert navn og kontaktinformasjon nederst i utdelingene dine bør være nok. Og hold dokumentene enkle og enkle å lese; ikke overveld publikummet ditt med for mye lesestoff.

Skriv ut utdelingskort på fargede papirer for å differensiere hver enkelt for publikummet ditt og for å eliminere monotoni av helt hvite utdelinger.

Skilt, plakater eller store bilder

Det kan være lurt å gi publikummet ditt noe å se på når de kommer inn i rommet og tar plass. Et fotografi i plakatstørrelse eller et annet slående bilde som er relatert til emnet ditt, er et flott visuelt å få

alle på samme side. Bare sørg for å dekke det eller ta det ned før du begynner å snakke, så publikum ikke blir distrahert av det.

2. Under presentasjonen

Rekvisitter

Rekvisitter kan legge til interesse og humor i presentasjonen din, og hjelpe til med å illustrere poengene dine, så lenge du ikke bruker dem for mye og du øver før presentasjonen.

Rekvisitter kan være ting som er plassert rundt i rommet for publikummere å bruke eller nyte før eller under presentasjonen, for eksempel godteri, snacks, gåter eller leker. Disse fungerer best i interaktive verkstedinnstillinger,

hvor du forventer at publikummet ditt skal være aktivt.

Rekvisitter kan hjelpe deg med å huske visse deler av presentasjonen uten å bruke notater, for eksempel et element du plukker opp for å demonstrere et bestemt poeng. Rekvisitter, som en visuell ledetråd, hjelper også publikum med å huske

det du snakket om. For eksempel leverte en foredragsholder, hvis tema var tvangshandel, utdelingene hennes til publikummet i mini -shoppingposer.

I stedet for et kakediagram, hva med å kutte opp en ekte kake? Eller ta på deg flere hatter for å betegne forskjellige deler av presentasjonen. Rekvisitter trenger ikke å være komplisert. Enhver rekvisitt som brukes godt, kan gi et spesielt preg

til presentasjonen din. Sørg for at rekvisitten kan sees av alle i rommet, og ikke ta den ut før du er klar til å bruke den.

Demonstrasjon

Er det noe relatert til emnet ditt som du kan demonstrere som en del av presentasjonen din? Kan du lage en origami-kran, eller gjøre et kort håndverksprosjekt, eller demonstrere hvordan du kan potte en plante på nytt?

Demonstrasjon er et flott undervisningsverktøy hvis du er tydelig, konsis og gir godt organiserte instruksjoner.

Utdelinger, del 2

Lagre utdelinger til slutten, eller hvis du trenger at publikummet ditt skal følge med på et dokument, bare del ut det de trenger når de trenger det. Utdelinger er distraherende og tar fokus av høyttaleren, så planlegg nøye når du skal gi dem ut.

3. Etter presentasjonen

Ideelt sett har du et bord på baksiden av rommet der du kan vise flere utdelinger, bøker, brosjyrer, visittkort og andre ressurser for publikum. Lag et vertikalt displaybord for dette

tabell som inneholder bilder, kart, grafer, diagrammer, tekst og andre bilder for å fange publikummet ditt når de går inn og når de forlater rommet. Dette er en god måte å vise kompleks informasjon som ikke var

passende å gå nærmere inn på under presentasjonen.

Å bruke en rekke visuelle teknikker hjelper deg med å fange og beholde publikums oppmerksomhet, og det hjelper dem å beholde det de lærer. Prøv noe nytt: grafikk trenger ikke å være høyteknologisk for å ha stor effekt.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta