Monrovia Liberia, regjeringen står overfor problemer med lærere på offentlige skoler

M

En av de alvorlige konsekvensene av den siste borgerkrigen i Liberia er skaden på utdanningssystemet. Offentlige skoler har blitt mer sårbare. Et stort antall utdannet personell forlot disse institusjonene på jakt etter grønnere beite. I sin desperasjon etter å imøtekomme utdanningsbehovet til den raskt voksende befolkningen i skolealderen, tillot regjeringen infiltrering av skolesystemet av utdannede lærere. Disse lærerne referert til som rekrutterte eller “Erstatt” lærere, har angivelig prestert ganske dårlig.

Resultatet av deres dårlige prestasjoner manifesteres i den kontinuerlige massesvikten av studenter ved de årlige West African Examination Council (WAEC) eksamenene. WAEC er et organ som er opprettet av engelsktalende vestafrikanske land for å hjelpe til med å standardisere utdanningssystemet i disse landene. Kroppen har uttrykt alvorlig bekymring for massesvikt for liberiske studenter, spesielt for offentlige skoler. I en handling for å forbedre utdanningssystemet begynte regjeringen en gradvis prosess med å si opp ukvalifiserte lærere og sende andre for mer opplæring.

Mens han ønsket tilbudet fra regjeringen velkommen; lærerne har krevd restansen sin i flere måneder. Derfor har de gjennomført en rekke streiker som potensielt kan skade deres krav. Ikke bare krever de restansene, de krever også at de blir ansatt før de går på lærerutdanningen. Mandag kunngjorde regjeringen at den inngikk ordninger for å betale lærernes restanse.

En kunngjøring fra finans- og utdanningsdepartementene fastsatte torsdag 11. november for å begynne å utbetale lønn for disse lærerne. Selv om dette kan ha vært et sukk for regjeringen; i mellomtiden streiker 700 folkeskolelærere i Sinoe County. Disse lærerne klager på trekk fra tre hundre liberianske dollar fra månedslønnen, uten forhåndsvarsel. De hevdet å ikke vite noe om det månedlige fradraget, så de vil vite hvem som står bak og av hvilke grunner.

Den vanlige liberianske læreren tjener tilsvarende $ 70 dollar. De tre hundre Liberian Dollars -fradraget som nå blir bestridt av disse lærerne i Sinoe County, tilsvarer $ 5. Før alt dette har streiker og trussel om streiker fra lærere pågått over hele landet. Folkeskolelærere i Nimba County krever også en økning i månedslønnen, ellers ville de også gå til streik.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta