Læring gjennom pedagogiske brettspill

L

Læring trenger ikke å være tungvint. Det krever bare innovasjon og smart tenkning for å oppdage andre måter å formidle kunnskap på barn og til og med på voksne. For å gjøre dette må man bare legge til to variabler: moro pluss læring. Resultatet? Vel, pedagogiske brettspill for en.

Brettspill lokker folk til å bli med. På flere måter enn én må de bruke tankene sine til å huske fakta eller løse problemer for å vinne. På denne måten er det mer sannsynlig at de vil lære så mye som å spille. Læring og spill går hånd i hånd i denne saken, noe som får informasjon til å holde seg lengre og raskere i hodet i forhold til tradisjonelle undervisningsmetoder.

Pedagogiske brettspill er også flotte som en aktivitet etter skoletid for barn. Læring trenger ikke å starte og stoppe på skolen. Å fortsette skolegangen på en subtilere og morsom måte-dvs. pedagogiske brettspill-kan hjelpe dem. Spill som disse hjelper dem med å forbedre måten de tenker ting på, raskere hvordan de behandler informasjon, og livner dem opp og motiverer dem til å lære mer.

Selvfølgelig tror de ganske enkelt at de har det gøy og spiller spill, noe som er den viktige faktoren med pedagogiske brettspill. Å få dem til å føle at det de gjør er å lære vil belaste dem. På den annen side får de til å føle at det de gjør er dobbelt entusiastisk, og på baksiden av hodet lagrer de allerede kunnskap. Dessuten, hvis barn er hjemme skolet, er pedagogiske brettspill en fin måte å lære dem på.

Men ikke alle brettspill gjelder for alle. Hvert spill må avhenge av alder.

Alder tre og oppover

Når vi ser tilbake, er de fleste babyleker laget spesielt for å forbedre babyens mentale evner. Spill som disse er Cariboo. Dette spillet forbedrer barnets anerkjennelse av farger, former, bokstaver og tall. Å kunne skille disse veldig enkle tingene er ekstremt viktig i et barns utvikling.

Alder seks til ni

På dette stadiet trenger barn mer litt komplekse spill. Faktisk kan de til og med begynne å spille pedagogiske brettspill som mange voksne fortsatt synes er morsomme. Dette betyr at brettspill for denne aldersgruppen må ha mer komplekse regler, og de må strategisere, eller resonnere ut, samt skille mellom romlig og fargeoppfatning. Spill som kan falle inn under denne kategorien kan være dominoer, brikker eller kinesiske brikker, Uno og til og med monopol.

Alder ni til tolv

For dette avgjørende stadiet skjer det fysiske og mentale endringer hos en ung person. Spillene som er integrert her har mer komplekse regler. De må utnytte tankegangen mer. Dette holder dem på sporet og hjernen i beredskap. De må også lære om teamarbeid på dette stadiet. Brettspill for denne aldersgruppen hjelper ungdom med å samhandle med andre og utvikle behovet for å vinne i spill. Monopol er fortsatt aktuelt på dette stadiet, men spill som Clue (et detektivspill), Livets spill og til og med sjakk kan nå inkorporeres.

Tretten og utover

Når de er tretten, kan de begynne å glede seg over de fleste brettspillene voksne spiller. De må bruke matematiske ferdigheter, logikk og mer kompleks strategisering for spill på dette nivået. Kortspill er også flotte, men det er ikke bra å lære dem gambling å integrere i utdannelsen. Scrabble er en bedre måte å innlemme ordforråd og matematiske ferdigheter for denne alderen. Sjakk er også enda mer aktuelt for dem. I utgangspunktet kan alle brettspill for voksne utdanne seg.

Imidlertid må folk fortsatt huske at barn på dette stadiet fortsatt er lett påvirket. Dårlig utdannelse er enda verre enn uvitenhet, så vær forsiktig med hvilken egenskap som blir imponert over en ung, utsatt persons sinn.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta