Hvorfor videospill er for alle

H

“Hvis pedagogiske videospill er godt utført, kan de gi et sterkt rammeverk for forespørsel og prosjektbasert læring”, sier Alan Gershenfeld, medgründer og president i E-Line Media, utgiver av datamaskin- og videospill og en grunnleggende industri Stipendiat ved Arizona State University’s Center for Games and Impact. “Spill er også unikt egnet for å fremme de ferdighetene som er nødvendige for å navigere i et komplekst, sammenkoblet, raskt skiftende 21. århundre,” legger han til.

I følge Isabela Granic og hennes medforskere ved Radboud University i Nederland, overser etiketter som “gode”, “dårlige”, “voldelige” eller “prososiale” stort sett det komplekse bildet rundt den nye generasjonen videospill som nå er tilgjengelige. Spillere blir tiltrukket av videospillene de foretrekker, og fordelene eller ulempene med hvordan de interagerer med disse spillene er i stor grad formet av deres motivasjon for å spille.

Granic fremhevet også muligheten for at videospill er effektive verktøy for å lære motstandskraft i møte med fiasko. Ved å lære å takle pågående feil i spill, foreslår hun at barn bygger emosjonell motstandskraft de kan stole på i hverdagen.

I mellomtiden sier Daphne Bavelier, nevrovitenskapsmann ved University of Rochester, New York, “Vi må være langt mer nyanserte når vi snakker om effekten av videospill.”

Bavelier og hennes venn publiserte en undersøkelse i 2003, der de brukte en rekke visuelle gåter for å demonstrere at individer som spilte actionspill minst 4 dager i uken i minst 1 time per dag var bedre enn ikke-spillere til å raskt behandle komplekse informasjon, estimering av antall objekter, kontroll over hvor oppmerksomheten deres ble fokusert romlig, og bytte raskt mellom oppgaver.

Spill actionbaserte spill, og du kan ta nøyaktige avgjørelser 25% raskere – Ifølge forskere fra University of Rochester har de forsket på hvor deltakere i alderen 18 til 25 år ble delt inn i to grupper. Den ene gruppen spilte 50 timer med de actionfylte førstepersonsskytespillene “Call of Duty 2 ″ og” Unreal Tournament “, og den andre gruppen spilte 50 timer med simulatorspillet” The Sims 2. “Action-spillerne tok beslutninger 25% raskere i en oppgave som ikke er knyttet til å spille videospill, uten å ofre nøyaktigheten.

Til slutt, men ikke minst, kan kirurger forbedre sine laparoskopiske ferdigheter ved å spille videospill – leger som brukte en måned på å enten spille Wii Tennis, Wii Bordtennis eller et ballongkrigsspill (kalt High Altitude Battle) presterte bedre i simulerte oppgaver designet for å teste øye -koordinering og bevegelsespresisjon, ifølge studien publisert i Journal PLOS One.

Merk: laparoskopisk er en prosedyre der et tynt rør med et kamera settes inn i magen for å se organer på en skjerm, i stedet for å skjære pasientene helt åpent.

Det er et flott funn. Alle burde prøve å spille videospill når de hadde sjansen.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta