Foreldreveiledning for å skrive søknadsessays for private videregående skoler

F

Din tenårings inngang til privat videregående skole kan ikke tas for gitt. Med offentlige skoler preget av en rekke problemer – disiplin, dårlige testresultater, sikkerhet – tilbyr private videregående skoler barnet ditt en kvalitetsutdanning i et trygt miljø.

Når du ber om en informasjonspakke fra en privat videregående skole, vil du oppdage at essays og korte svaroppgaver kreves fra både deg og tenåringen din. Tenåringen din, som burde være komfortabel med å svare på spørsmål i essaystil, vil bli spurt om hans akademiske styrker og svakheter, hans ønske om å gå på privatskolen og om hans hobbyer og fritidsaktiviteter. Spørsmål rettet til foreldre har imidlertid ofte et annet fokus og er utformet med ulike formål i tankene.

Vanligvis er essayspørsmålene rettet til foreldre analytiske. I stedet for å spørre om fakta, ber disse spørsmålene deg om å snakke om tenåringskarakteren din, diskutere familiedynamikk og måle din rolle som tilhenger av privatskolen. Private skoleledere for opptak anerkjenner at tenåringer som er oppvokst i et stabilt, utdanningsfokusert hjem, har mye større sannsynlighet for å lykkes enn jevnaldrende som har mindre støtte hjemme.

På samme måte ser privatskoleadministratorer på essaysvarene dine for å finne ut om du kan stole på å støtte videregående skole økonomisk eller gjennom frivillig arbeid. Som du kanskje forestiller deg, kan ikke administratorer stille noen av disse spørsmålene juridisk eller etisk, men de kan trekke slutninger basert på svarene dine på søknadsspørsmål.

Analytiske spørsmål

For eksempel kan et spørsmål om inngangssøknad spørre hva du tror barnet ditt kan bidra med til XYZ-skolen. Denne typen spørsmål ber deg virkelig om å snakke med barnets akademiske, sosiale, atletiske og utenfor skolens interesser. Hvis du har besøkt skolen, referer til besøket ditt for å vise at du har gjort en innsats for å lære mer om skolen. Svaret ditt bør ta for seg hvert av barnets interesseområder og styrke. Her er et eksempel på svar på dette spørsmålet:

Under vårt nylige besøk på XYZ-skolen, påpekte Tommy det velutstyrte realfagslaboratoriet og stilte en rekke spørsmål om pensum for naturfag som er tilgjengelig for elever ved skolen. Tommy har en langvarig interesse for å studere realfag, og han har prestert godt på barneskolen, og vi tror at han vil bringe den interessen og evnen til videregående studier. Hans nåværende lærere legger merke til at Tommy jevnlig stiller gjennomtenkte og innsiktsfulle spørsmål i klassen. I tillegg til å jobbe hardt for å prestere godt faglig, vil Tommy være en villig deltaker i skolens baseballlag og/eller marsjerende band. Tommy holder en travel timeplan i løpet av skoleåret og som en godt avrundet og seriøs ung mann, vil han representere idealene og budskapet til XYZ-skolen nå og i fremtiden.

Familiestabilitet og religiøse spørsmål

Andre spørsmål vil mer direkte spørre deg om din fremtidige deltakelse i skoleinnsamling og andre aktiviteter. Disse spørsmålene er utformet for å evaluere stabiliteten i hjemmelivet ditt og ditt fremtidige økonomiske støttepotensial. For eksempel kan en søknad om religiøs skole spørre om hvilken rolle religionen din spiller i livet ditt. En ikke-religiøs skole kan spørre hvorfor du vurderer XYZ-skolen. Her er et eksempel på svar på denne typen spørsmål:

Familien vår er et aktivt medlem av XYZ kirke. Vi er aktive medlemmer av den sosiale aksjonskomiteen og hver Thanksgiving, hele familien vår, inkludert Tommy og hans to søstre, er frivillige ved XYZ Churchs skånsomt brukte klessenter hvor vi hjelper til med å distribuere skånsomt brukte klær til hjemløse. Tommy og søstrene hans har blitt sterkt påvirket av denne aktiviteten så vel som andre kirkerelaterte funksjoner. Med en praktisk mulighet til å hjelpe de mindre heldige, har Tommy en personlig forståelse av budskapet til XYZ-religion. Vi prøver å forsterke dette budskapet hjemme ved å delta på gudstjenester regelmessig og gjøre daglig bønn til en del av rutinen vår. På XYZ Private Elementary School har både mannen min og jeg sittet i styret, og vi er aktive deltakere i skolens Feed the Hungry årlige kampanje.

Svar som de ovenfor er utformet for å sende en melding til skoleadministratorer om at både du og tenåringen din er seriøse, dedikerte og stabile mennesker som vil passe godt inn i samfunnet som utvikler seg innenfor en bestemt privatskole. Hvis du anstrenger deg for å studere hvilken type fellesskap som eksisterer på en bestemt skole og du modellerer oppgaven med opptaksspørreskjemaet til det samfunnet, øker du barnets sjanser for å få opptak betraktelig.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta