Foreldre – veiledning på skolen er kanskje ikke nok

F

De fleste foreldre antar at skolene gir den nødvendige høyskole- og karriereplanleggingsveiledningen til barna sine. Men funn hentet fra over 10 års forskningsstudier viser at studentene ikke får den hjelpen de trenger for å ta gode beslutninger om livet etter videregående.

Hvor mye rådgivningstid får hver elev?

38 minutter per år er den estimerte tiden gjennomsnittlig student får fra en rådgiver på skolen ved råd. Denne statistikken er basert på nasjonale gjennomsnitt av student-til-rådgiver-forhold og rådgiver-tidsfordeling i henhold til rapporten fra 2005 med tittelen “Counseling and College Counseling in America’s High Schools” av Dr. Patricia McDonough.

Dette er selvfølgelig et gjennomsnitt. Selv om den faktiske tiden varierer mye etter skole og elev, viser intervjuer med foreldre at det er en stor bekymring. Til tross for de beste intensjonene, er ikke nivået på personlig veiledning gitt jevnt fordelt på alle studenter.

“Barnet mitt er en solid student. Han er ikke på toppen av klassen, men han sliter ikke heller. Skolen gir tydelig mest oppmerksomhet til elevene som skiller seg ut … enten på toppen eller i bunnen. Hvis du er ikke i en av disse gruppene, du faller mellom sprekkene, “sa moren til en eldre fra en stor Connecticut offentlig videregående skole.

Ikke nok rådgivere … For mange krav

Et raskt blikk på student-til-rådgiver-forholdet over hele landet viser at det rett og slett ikke er nok veiledere på hver skole til å støtte elevmengden og alle kravene som stilles til rådgiverne.

I følge Dr. McDonoughs rapport anbefaler American School Counselor Association (ASCA) en rådgiver for hver 100 studenter, eller et forhold på 100: 1. Det faktiske forholdet mellom elev og rådgiver på tvers av landets videregående skoler er estimert til å være 315: 1. Det er tre ganger det anbefalte nivået ifølge National Center for Educational Statistics (NCES).

I noen stater, for eksempel California, Minnesota, Arizona og Utah, er gjennomsnittet godt over 500: 1

Skolens rådgivere forventes å håndtere spørsmål som strekker seg fra tilstedeværelse, disiplin, narkotika- og alkoholmisbruk, seksualitet og graviditet, selvmordsforebygging og personlig krise sammen med akademiske tester og en rekke andre administrative oppgaver som er tildelt dem.

Hvor forlater dette høyskole- og karriereplanleggingstjenester? De regnes som “hyggelige å ha” på mange skoler fordi tiden og ressursene ikke er der for å støtte dem.

Ikke bare et offentlig skoleproblem

Det gjennomsnittlige elev-til-rådgiver-forholdet på private videregående skoler er estimert til å være 241: 1 ifølge National Center for Educational Statistics. Selv om dette forholdet er bedre enn det offentlige skoleforholdet på 315: 1, er det fortsatt over to ganger ASCAs anbefaling på 100: 1.

Selv om elev-til-rådgiver-forholdene mellom privatskoler er bedre, rapporterer foreldre at veiledningen barna får nesten utelukkende er fokusert på rådgivning og plassering på høyskole, ikke på hva elevene vil gjøre med utdannelsen når de er uteksaminert. TIPS TIL FORELDRE

Uansett om barnet går på offentlig eller privat skole, her er noen tips for å sikre at han/hun får veiledningen som trengs for å ta kloke og informerte beslutninger om fremtiden hans:

 • Ikke anta at barnet ditt får nok høyskole- og karriereveiledning på skolen
 • Finn ut hva student-til-rådgiver-forholdet er på barnets skole
 • Kontakt skolens veiledningsavdeling for å finne ut hva slags personlig rådgivning som tilbys:
  • Når og hvor mye 1-til-1 høyskoleveiledning gis?
  • Når og hvor mye en-til-1 karriereplanleggingsveiledning gis?
 • Snakk med barnet ditt. Still følgende spørsmål:
  • Har du tatt interesse, ferdigheter, verdier og personlighetsvurderinger på skolen?
  • Har skolens rådgiver hjulpet deg med å forstå hva vurderingene betyr?
  • Har skolelederen møtt deg 1-til-1 for å diskutere karrieremuligheter?
  • Har skolen hjulpet deg med å planlegge høyskolesøk basert på dine karriereinteresser?
 • Øk 1 til 1-støtten barnet ditt får med personlig karriere- og utdanningsveiledning for å hjelpe barnet ditt med å finne de valgene han/hun passer best. Det er mye rimeligere enn du tror, ​​og er det noe viktigere enn ditt barns fremtidige suksess?

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta