Fordeler og ulemper ved private og offentlige universiteter

F

Å velge riktig høyskole er ikke en lett beslutning, da mange variabler må vurderes før et valg kan tas. Du må bestemme om du vil bli i staten eller gå ut av staten, om du vil gå på et stort eller lite universitet, og om du vil ta en høyskole i kunst eller vitenskap . Det er mange forskjellige avgjørende faktorer når det gjelder valg av skole, og når du har redusert den med minst noen bestemmere, må du deretter avgjøre om du vil gå på et privat eller et offentlig universitet. Og det er der det blir vanskelig.

Både offentlige og private universiteter har sine fordeler så vel som sine ulemper. Før du tar en beslutning, vil du sørge for at du har grundig undersøkt hver skole på listen din slik at du velger den som er best for deg.

Private skoler
Private universiteter er ofte forbundet med prestisje, som igjen er forbundet med høyere utdanning. Det er sant at private universiteter har mindre studentforeninger enn offentlige skoler-ettersom de er mye vanskeligere å komme inn på-og derfor har mindre klasser, noe som vanligvis fører til mer interaksjon mellom professorer og studenter. I løpet av fire år kan det bygges et godt forhold mellom professorer og studenter, noe som er hyggelig å ha når du prøver å skape et profesjonelt liv for deg selv. Den lille studentmassen gir også en følelse av samhold mellom alle studenter, noe som er flott for å bygge relasjoner med jevnaldrende.

Med en grad fra et privat universitet under beltet, kan det være lettere for deg å få en mer prestisjefylt jobb enn om du skulle tjene en grad fra et offentlig universitet. Dette er ikke nødvendigvis fordi du lærte mer ved det private universitetet, men ganske enkelt fordi navnet kan imponere din potensielle arbeidsgiver.

Selv om private skoler er mer prestisjefylte, og kan gi en kandidat et jobbtilbud før en utdannet ved en offentlig skole, er det ekstremt kostbart og kan sette deg i alvorlig gjeld, selv med økonomisk hjelp. Ett år på en privat skole vil koste deg oppover $ 35 000-det vil si hvis du selv blir akseptert. Akseptraten er mye lavere ved private universiteter, og bare en brøkdel av de som søker kommer inn.

Offentlige skoler
Offentlig utdanning kan være billigere enn en privat utdanning-$ 30 000 i året billigere-men det betyr ikke at det ikke er like bra. Faktisk, selv med sine store elevgrupper og klassestørrelser, tilbyr offentlige skoler kurs som er like vanskelige-og ofte enda mer så enn private skoler. Selv om en-til-en-professor/studentinteraksjonen er begrenset på offentlige skoler, betyr det ikke at den ikke eksisterer; Studentene må heller jobbe ekstremt hardt for å bli lagt merke til av sine professorer på offentlige skoler, ettersom mange klasser består av førti-pluss studenter. Når en lærer merker deg, vær stolt av deg selv, for det betyr at du har gjort eller sagt noe enestående.

Offentlige skoler er også mye lettere å komme inn på enn private skoler, og på grunn av dette er studentmassen ekstremt mangfoldig. Mangfoldet gir studentenes utdannelse, ettersom de daglig interagerer med mennesker fra alle samfunnslag. Også de høyere opptaksprisene gjør det lettere for studenter å gå på skoler i geografiske regioner de velger. Som nevnt ovenfor, kan det imidlertid være vanskeligere å gå på en offentlig skole over en privatskole for deg å lage en nisje for deg selv med visse arbeidsgivere, men det lønner seg alltid å jobbe hardt, og hvor du går i livet avhenger av hvor mye innsats du er villig til å legge frem.

Offentlige og private skoler har hver sine fordeler og ulemper. Å avgjøre hva som er best for deg, avhenger imidlertid av hva du vil få fra din formelle utdannelse og hvor du håper å gå med livet ditt. Hvor du går på skolen vil bare bestemme en del av veien du kommer til å ta til sluttmålet ditt-hvor mye innsats du legger ned i utdannelsen din og valgene du tar deretter vil avgjøre om du gjør det eller ikke.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta