Engasjerende studenter i læring – tips og ideer

E

Et hjernebasert klasserom er et der elevene er aktivt engasjert i læring. Hva betyr det egentlig for studenter å være aktivt engasjert? Det er absolutt ikke å la elevene fullføre regneark, svare på grunnleggende spørsmål eller ta notater fra et foredrag. Ta deg tid til å tenke på definisjonene av disse to ordene. Ordet aktiv betyr å bevege seg, jobbe, delta, full av energi og forårsake handling. Ordet engasjere seg betyr å kreve bruk av/okkupere, tiltrekke seg og holde oppmerksomhet og involvere. Så når studentene er aktivt engasjert, deltar og jobber de på en måte som er aktiv, full av energi og bevegelse, og de er involvert og interessert i det som læres.

Wow! Det er mye å spørre fra våre studenter, eller er det mer at det er mye å spørre fra oss? Denne typen læring krever mye mer arbeid og innsats fra vår side for å være mer meningsfull for studentene. Det er mye lettere å lese kapitlet, svare på spørsmålene til slutt og fullføre et ferdig laget regneark. Imidlertid er det håp! Mange av de nye lærebøkene som nå er tilgjengelige, inkluderer aktiviteter som aktivt engasjerer elevene i læringen. Har læreboken din disse tipsene og ideene i lærerutgaven? Hvis ja, bruker du noen gang disse aktivitetene i timeplanene dine? Neste gang du setter deg ned for å planlegge leksjoner, kan du lese gjennom aktivitetene som tilbys og tenke på hvordan du kan inkludere dem i leksjonen din. Hvis du ikke har en nyere lærebok eller bare ser etter andre ideer for å få elevene til å engasjere seg aktivt, er tipsene nedenfor for deg.

Spill

La elevene lage sitt eget spill som bruker konseptene og/eller ferdighetene som er lært for en bestemt enhet. Denne aktiviteten integrerer også skriving siden elevene må skrive ut instruksjonene. Ta deg tid til å se på pedagogiske spill som allerede er tilgjengelige, og analyser disse med elevene dine. Hjelp dem med å se elementene som finnes i et brett eller kortspill. Se på hvordan instruksjonene er organisert og skrevet slik at elevene har en modell å følge. En av studentene mine laget et kolonispill som et prosjekt for vår enhet med 13 kolonier. Hun var i stand til å vise all sin læring gjennom etableringen av dette spillet.

Det er også mange gode spill tilgjengelig i disse dager for å hjelpe deg med å øve på lesing, stavemåte, matte, naturfag og sosiale studier. Hvordan kan du bruke Monopoly, Allowance -spillet, Scategories, Scrabble, Mastermind eller Taboo i klassen din? Selv om elevene kanskje tror de bare spiller et spill, bruker de faktisk viktige ferdigheter/konsepter som er lært i klassen. For å dra full nytte av denne læringsmuligheten, må elevene etterpå diskutere de forskjellige ferdighetene de brukte mens de spilte spillet. Lærte de noe nytt? Denne typen debriefing gir forbindelser mellom å spille spillet og læreplanen din. Uten debriefing deltok studentene bare i en morsom, men meningsløs aktivitet.

Skattejakt

Lag en letende jakt på ledetråder, setninger eller spørsmål, og be elevene lese gjennom kapitlet for å finne svarene. Det er mer en læringsopplevelse hvis svarene ikke er synlige umiddelbart, spesielt for eldre studenter. Få dem til å lese kapitlet for å kunne svare på spørsmålene eller finne ledetråden. Å la elevene jobbe i par eller grupper legger til et ekstra element av moro i denne aktiviteten. Igjen, ta deg tid til å diskutere aktiviteten og resultatene med klassen når alle er ferdige.

En annen vri på denne aktiviteten som krever ytterligere tenking fra studentenes side er å få dem til å lese kapitlet først og deretter lage sin egen åtseljakt. Studenter bytter deretter papirene seg imellom og får en partner til å fullføre jakt på jakt. La studentparene diskutere de positive og negative aspektene ved åtseljakten som er opprettet. Hva var for lett? Hva var utfordrende? Var spørsmålene/ledetrådene misvisende eller klart forståelige?

Skript

Igjen, denne aktiviteten fungerer utmerket med lesing av lærebøker. La elevene arbeide i par eller grupper for å gjøre en historisk hendelse, et lærebokskapittel eller en historie til et skuespill. Du kan også få elevene til å arbeide sammen for å forklare et konsept eller ferdigheter gjennom en skisse eller lek. Å skrive ut manuset inkorporerer skriveferdigheter i klassen og gir deg et evalueringsverktøy.

En vri på denne aktiviteten er å få elevene til å skrive om hendelsene eller begrepene som er lest i læreboken eller nylig lært gjennom direkte instruksjon som en barnehistorie. Denne typen aktivitet krever at elevene tenker på høyere nivå. Forståelse, analyse, anvendelse og syntese er alle involvert ettersom elevene må forstå det som ble lest og kunne forklare og anvende det i en kort fiktiv barnehistorie.

Læringsstasjoner

Du trenger ikke å være grunnskolelærer for å få læringsstasjoner til å fungere. Ta enheten din og tenk på fem til seks forskjellige stasjoner med aktiviteter eller opplesninger for studenter å fullføre. Skriv ut instruksjonene for hver stasjon, og fest siden på byggepapir. Vi laminerer vår slik at de holder. Skriv deretter ut en sjekkliste som elevene kan bruke når de reiser til hver stasjon. Dette vil hjelpe dem å vite hva de skal fullføre ved hver enkelt. For å sette opp, legg bare instruksjonene og materialene på en gruppe skrivebord eller et bord for hver “stasjon”. Når du er ferdig, legger du de laminerte retningene i en manila -mappe og merker den. Legg den deretter i arkivskapet for neste år. Jeg laminerer faktisk lesepassasjer, sjekklister osv., Slik at jeg kan bruke dem om og om igjen hvert år. Denne typen aktiviteter er også en flott måte å integrere andre fagområder og begreper i leksjonen/enheten.

Med alle disse aktivitetene er det viktig at du går rundt og overvåker hele tiden for å holde elevene på sporet. Still veiledende spørsmål for å hjelpe elevene med å utføre oppgaven og få mest mulig ut av aktiviteten. Du må også ta deg tid til å gå over forventningene dine til atferd og akademiske utfall før hver aktivitet. Denne påminnelsen sammen med konstant overvåking hjelper til med å holde elevenes dårlige oppførsel til et minimum. Det er også veldig viktig at du tar deg tid til å diskutere eller “debrief” med studenter om aktiviteten. Denne typen diskusjon skaper sammenhenger mellom aktiviteten, det overordnede målet og leksjonens mål for læreplanen din. Ikke nøy deg med tidsfyllere. Med bare litt forberedelse og svette kan du få elevene i gang, engasjere seg i læringen og elske hvert minutt!

Copyright 2007 Emma McDonald

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta