En bedre vei til hjemmeundervisning: Velge læreplan

E

Etter å ha bestemt seg for å hjemmeundervise barna sine, får mange foreldre panikk ved tanken på å velge den “riktige” læreplanen å bruke. Dette er forståelig siden foreldre tar ansvaret for å utdanne barna sine ut av hendene på det offentlige skolesystemet. Hvordan kan foreldrene være sikre på at de tar de riktige avgjørelsene?

Da jeg først begynte å skole mine egne barn, hørte jeg mange mødre og lærere forsikre meg om at det ikke var læreplanen som ville gjøre eller ødelegge mitt barns utdannelse. Sannheten er, med den rette holdningen til læring, kan et hjemmeskolebarn utmerke seg langt utover begrensningene til enhver “pensum”. Holdning er alt. Karakteren er det viktigste. Hvis barnet blir en strålende student som klarer alle tester og standarder som er satt foran dem, men likevel ikke kan kommunisere medfølende med verden rundt dem. Hva hjelper det?

Jeg vil heller satse stort på opplæring av “hvordan lære” med mine egne barn enn “hva jeg skal lære” hvilken som helst dag. Et barn som lærer å bli en selvstendig, selvmotivert, medfølende elev vil være mitt primære mål. Så hva med læreplanen?

Det primære målet du som hjemmeunderviser må sette er standarden din for suksess. I min egen familie har vi 4 grunnleggende mål som vil definere vår misjonserklæring som hjemmeundervisning. Husk at disse er forskjellige for hver hjemmeundervisningsfamilie.

  1. Vår tro er det viktigste vi kan gi videre til barna våre. Som kristne foreldre inkluderer vi Herren i alt vi gjør.
  2. Matematikkfakta må bli refleksive. Et barn kan ikke håpe på å trives matematisk hvis de ikke har de grunnleggende faktaene husket.
  3. Barn trenger å sluke bøker og god litteratur. Dette er nøkkelen til å bli en utmerket kommunikator; både på papiret og foran andre. Ingenting utsetter barn for vokabular og kultur som store romaner.
  4. Barn trenger mye og mye trening for å perfeksjonere kunsten å skrive og kommunisere. Det er ingen vei utenom denne. For å bli en stor forfatter må man skrive mye.

Siden dette er de personlige målene for mine egne barn, forventer jeg at du er enig med noen og uenig med andre.

Når vi har etablert disse “suksessfiltrene” ser vi på de ulike læreplanene og fagene vi lærer barna våre. Vi tar noen ting i betraktning når vi planlegger skoleåret.

  • Aldre og klassetrinn til hvert av barna våre.
  • Kan alle fag kombineres og tilpasses for å undervise i en rekke aldre samtidig.
  • Standardene til Department of Education for California (siden det er der vi bor).
  • Berikende aktiviteter, ekskursjoner, praktiske opplevelser og mennesker som vil legge til dybden i utdanningen til hvert barn.

Hver familie nærmer seg læreplanen annerledes. Jeg personlig bruker de statlige standardene som en retningslinje og finner deretter bøker og ressurser som dekker disse standardene. Jeg er fullstendig uimponert over travelt arbeid, så jeg har en tendens til å bruke faktiske bøker, romaner og lærebøker og deretter velge prosjekter som kulminerer et emne (som Borgerkrig). Jeg velger deretter engasjerende materialer og forsyninger for å legge til rette for “temadrevne prosjekter”.

Skolearbeidet vårt har form av journaler, lapbooks, pocketbooks, Powerpoints og presentasjoner som hvert barn skal fullføre. Husk det hva barna lærer er ikke så viktig som hvordan de lærer. I denne teknologidrevne alderen er “verden til fingerspissene”.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta