De fantastiske sidene ved å spille brettspill

D

Barna dine trenger og ønsker å være sammen med deg uten noe annet enn gleden ved å tilbringe tid sammen. De vil at du skal glede deg over dem, lytte til dem og leke med dem. Ingenting styrker deres egenverdi mer! Så la oss få ut et brettspill i kveld? Å spille brettspill er en enkel og strålende måte å tilbringe rolig, kvalitet og underholdende tid sammen på. Som en bonus er det rikelig med brettspill i læringsmuligheter. De oppfyller barnets konkurransebehov og lengsel etter å mestre nye evner og konsepter.

Brettspill trenger ikke å være tydelig lærerikt for å være lærerikt. Bare ved å spille dem kan spill gi viktige ferdigheter som kommunikasjon, venting, deling, bytte, tegning, stavemåte, triviell kunnskap, fantasi og nyte samspill med andre. Brettspill kan fremme evnen til å konsentrere seg og øke barnets oppmerksomhet, alt det som videospill og sosiale medier har en tendens til å degradere. Selv enkle brettspill som “Sorry” tilbyr livskunnskaper som: Lykken din kan forandre seg i løpet av et øyeblikk – på godt og vondt. Den iboende meldingen til brettspill er: Ikke gi opp. Når du føler deg deprimert, kan du være heldig og stige til toppen hvis du holder deg i spillet en liten stund til.

Brettspill har klare begrensninger og regler. Barna, som eksisterer i et mangesidig samfunn, trenger forskjellige grenser for å føle seg trygge. Ved å definere spillefeltet – akkurat som fotballbaner og basketballbaner vil gjøre senere – kan brettspill hjelpe barnet ditt med å veve sin sprø og uforutsigbare side inn i en mer ordnet, utviklet og sosialt akseptabel personlighet. Tross alt er det avgjørende å forbli innenfor begrensningene for å leve et positivt sosialt og akademisk liv.

Barna tar brettspill alvorlig, så det er viktig at vi veileder dem gjennom utfordringen. Når et spill får et tilbakeslag, føler barna våre det veldig trist; når det blir promotert, blir de glade, selv om vi vet at det bare skjedde ved flaks. Derfor må du bidra til å balansere barnets glede i å leke med den smale evnen til å takle frustrasjon og med å miste.

For barn 5 og yngre er seier avgjørende for en følelse av prestasjon. Så stort sett synes jeg det er greit å “hjelpe” dem eller til og med la dem vinne. Rundt 6 bør barna begynne å vedta reglene for fair play, tvilsomme slik de kan se ut for et barn som mister. Så jeg har det også greit med en seksåring som “justerer” reglene for å vinne hvis de føler behov. Jeg oppfordrer deg til å innse barnets behov for forskjellige regler. I begynnelsen av spillet kan det være lurt å spørre: “Spiller vi etter vanlige regler eller spesielle regler?”

Selv om vi til slutt må lære moral, standarder, pedagogiske ferdigheter og betydningen av å spille etter reglene, i de yngre årene er hovedmålene å hjelpe barnet ditt til å være mer selvsikker og motivert og å sette pris på å leke med andre. Hvis du spiller et spill med mer enn ett barn, skill familien i lag, og gi hver spiller en oppgave de kan gjøre godt: Et mindre barn kan være ansvarlig for terningkast (som de synes er viktig, da det er der flaks kommer fra), og et eldre barn oppgaven med å forvalte monopolpengene eller være bankmann.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta