Barnas brettspill – kjeder de seg?

B

Barn i dag virker besatte av teknologi, og selv om jeg elsker gadgets og teknologi selv, med alle fordelene det kan bringe. Jeg føler at vi har mistet noe når barna våre bare spiller på dataspill.

Mine tre barn har hver en ds lite, og jeg ser ofte at de alle sitter alene og spiller på sine individuelle spillkonsoller. Du ser at jeg har like mye skyld som alle andre. Da jeg vokste opp, og ja det får meg til å høres gammel ut, husker jeg veldig lite av barndommen min som ikke var relatert til spill, for eksempel å sitte rundt julen med familien min, spille kort, trivielle sysler, monopol osv. Jeg tror jeg spilte spill er måten barna kan lære på, de utvikler livskunnskaper ved å delta og samhandle med andre.

Barnespill som snurrer er ikke bare morsomt å spille, de er lærerike på så mange nivåer, inkludert sosiale og økonomiske.

Barn lærer om å vente på å ta en sving, vinne og tape, sammen med samarbeid og økonomi (med monopol i tankene og håndtering av penger), hele tiden mens de har det gøy. Spill kommer inn og ut av mote, og nye spill dukker opp, mens klassikerne blir fornyet år etter år med nye temaer og er alltid populære.

Barnas spill er laget for å strekke barnets sinn og til og med foreldrene noen ganger, uten å frustrere barnet og slå ham eller henne av spillet, og dermed gjøre læringen hyggelig. De fleste barneleker er også ganske morsomme å leke med mamma eller pappa, og familiespill er designet for å være underholdende for både barn og voksne.

Hvis du er ute etter noe for å samle en familie, kan du ikke gå galt med noen slags brettspill. Mens du spiller det, kan en familie ofte gå seg vill i spillet i timevis.

Hvis du er fast for hva du skal kjøpe et barn i gave, kan du gjøre det verre enn å kjøpe et brettspill. Jeg tror det er en av de beste gavene du kan gi, fordi de bringer venner og familie sammen og kan gi flere timer med moro enn noen bok, DVD eller CD du kan finne. Et brettspill er en lagbyggingsøvelse (eller et team som trekker fra hverandre øvelsen hvis du har sittet rundt bordet vårt på mange varme dager) du ikke kan ignorere. Det er en måte å trene tankene dine på og sosiale ferdigheter er bygget.

Hvis du sitter og undersøker reglene og oppsettet for de fleste spill, har de alle en felles funksjon, du vil se at de reflekterer over hverdagen. Enten vi spiller kort med et kortspill som lærer oss å snu for eksempel, trene sinnet for å holde det våkent og hjelpe med læringsvansker, matchende tall og bilder, eller trivielle sysler med teambuilding, kunnskapslæring og strategiutvikling.

Kvalitetspedagogiske spill er så engasjerende for de fleste å leke med; barn vet sjelden at de lærer verdifulle ferdigheter, noe som gjør dette til en fantastisk måte for dem å lære, ettersom informasjon og ferdigheter som er lært som dette, etter min mening, holder seg mye bedre i tankene enn når regler og utdanning er tvunget.

I dag er barnespill godt gjennomtenkte, de er morsomme og konkurrerer godt med lokket til det ensomme videospillet, hvis vi bare gir dem sjansen.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta